Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


NÅGRA TIMMAR TILL BEGYNNELSEN

 

Bläcket flödade där i denna så

     stjärnklara decembernatt

ett bläck från brunnar

     så ofantligt mörka och djupa

 

bläcket sögs obevekligt in

     där i pergamentets fibrer

som en ändlös strid ström

     av tankar och minnen

 

mörkret var påtagligt

     men även ljuset gjorde sig påmint

som ett mått på både min vilja, ovilja

     och det undermedvetna

 

jag visste att varje stjärnfall

     där i denna så mörka vinternatt

var ett av mina minnen

     som nu lämnade mitt inre

 

just i denna stund kändes det

     en välsignelse mig given

där utanför fönstret formades nu svaren

     som jag så länge sökt

 

bläcket på pergamentet

     hade ännu inte hunnit att torka

jag visste också att mina tårar

     inte skulle sluta att falla

 

jag blickar åter ut i natten

     över det väldiga mörka Atlanthavet

långt där ute syns konturerna

     av ett fartyg i månskenet

 

men vad kommer denna stund

     att betyda nästa år

ja det är bara några timmar kvar nu

     till den nya morgonen

 

några timmar kvar till begynnelsen

     till vår nya framtid

en eld glöder fortfarande där på stranden

     och även …i mitt hjärta

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-27 10:08



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Texten är speciell, har tryck och trovärdighet; fotokonst passar väl till.
2021-12-28

    Elisabeth Nilsson VIP
En vacker och välskriven betraktelse över en ny framtid i själ och hjärta.
2021-12-27
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP