Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Image making vs reality.


Från mig till dig (Till N. från M.)


från mig till dig
och inte vidare
snurrigt och spännande
som vattenlekar och fniss.
det är som
det mörkaste djup
när jag känner
att papper är tunt mot dig:
för lätt för att stå ifrån dig.
det känns än desto svagare
från mig till dig.
det viktiga och ihågkomna
och uppseendeväckande,
det som tar sina toner,
när det skall kittlas
och retas och kyssas,
har tappat alla trötta
uttryck och rörelser
i våra ansikten
och på våra händer.
viktigare att veta än att förstå,
att se skuggan
springa med marken,
när vi inte ens längre
kan hitta stjärnorna.
att vara kär i dig
är att vara förlorad i mörkret
från dig till mig.
mörkret,
som vi borde lyssna till
på en lång bilresa
och slå upp alltför högt
för att kunna prata förbi.
att leva vår del av kärleken,
förutom att vara kär i dig.
jag kan inte
stå ifrån dig.
jag kan ännu mindre
stå med dig.
det är därför min sak
när jag blåser detta över.
min, inte din.
från mig till dig.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-30 22:29



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
varje kärlek är på sätt och vis en olyckshändelse..
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen