Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg nåt gott om allting i svensk politik ...I svensk politik

Behövs vänstern så att alla i Sverige ska kunna överleva

en del har faktiskt ingen Fiat och absolut inte en Cheva

 

Sen behövs Socialdemokratin som länk mellan sjuk och frisk, fattig och rik

för alla föds inte med drömlik fysik eller guldskeds-fabrik

 

Sen behövs Miljöpartiet som miljöns advokat

även om en del blir gnat som ännu inte passar in i dagens slutresultat 

 

Sen behövs Centern som stabilisator 

för att se på miljön för både stadsbor och bybor 

 

Sen behövs kanske Liberalerna för något

som i skolundervisningen felaktigt pågått

 

Sen behövs kanske Sverigedemokraterna men inte med en partiledare som hyllar mord 

för inte ens Sverige har råd att vara hela världens frukostbord

 

Sen behövs kanske Moderaterna för att även fattiga ska, i den mån de kan, dra sitt strå till stacken

och kapitalister måste få tjäna lite, fast skola, vård och omsorg ska skyddas från kapitalist-attacken

 

Men varför behövs Kristdemokraterna om de inte använder K:et i sitt namn

borde de inte byta namn 

 

Kram till er alla, även till er trevliga KD:are (Generalisering är farligt)




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-06 00:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Om Per Engdahl hade levt, eller Göran Assar Oredsson, vad hade du sagt om dem?

Inga kramar till KD. Jag bojkottar dem. Totalt.
Liksom alla andra partier. Men i synnerhet KD.
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP