Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solidaritet kontra välgörenhet

Solidaritet skiljer sig från välgörenhet på väsentliga punkter.

Välgörenhet är att ställa sig ovanpå.
Att under demonstrativa former visa hur god man är när man skänker smulor.
Man låtsas bry sig men vill i själva verket inte att föremålet för välgörenhet får det bättre för då rubbas balansen och
då kanske det inte blir en nästa välgörenhetsgala.
Gratisreklam för sin varumärkesperson är viktigare än systemändring som går på djupet.

Solidaritet är att ställa sig bredvid.
Solidariteten behöver inga röda mattor eller kamerablixtar.







Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-01-06 05:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna dikt bokmärkte jag för en tid sen. Den är så stringent och poltiskt skärpt.
2022-05-13

  Bodingen VIP
Så sant, så sant.
2022-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Ypperligt!
Utomordentligt!

2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP