Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har du hört om Kerouac – Kerouac!

Har du hört om Kerouac – Kerouac! – strömmar ur Ulf Lundell genom mina högtalare ut i det rum som jag sedan länge lämnat och därefter förbi mitt medvetande eftersom jag var på väg långt innan Lundell slog sig ner i den Österlenska myllan och drack sig as kalas på vin samtidigt som han plockade ut sin Aston Martin ur garaget för att fylla på vindepåerna i Simrishamn och hade oturen att på vägen stöta på en polisbil vars innandöme ville att han skulle blåsa i ett plaströr tunnare än överarmen på en thailändare Och eftersom jag själv dricker (betydligt) mer än vad nöden kräver kan jag inte sitta med i folktribunalen och spotta och hytta åt allt som är dekadent och vanställt i denna värld eftersom jag då öppet skulle erkänna att jag aldrig hört om Kerouac – Kerouac! för det har jag ju och i flera avseenden befinner jag mig i de mest bortglömda av ökenområden i Mexiko med meskalinets magiska molekyler bubblandes innanför min hud Och medan domarna står ute på gården i sina svarta kappor och gräver meterdjupa gropar som vi alla en dag ska falla ner i väljer jag att låta galenskapen förblinda mig fullständigt Jag fyller groparna med min billiga blended Whisky som jag köpte i Helsingør och tillsätter all världens narkotikaklassade preparat För vi behöver inte leta utanför de receptfria domänerna för att inse att världen är lika galen som den är bortglömd.




Fri vers av Sunset boulevard
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-07 00:59



Bookmark and Share


  Roggebogge VIP
Jag kommer inte ihåg om jag har läst Kerouac. Men jag tänker ofta på den stereotypa beatnikstilen. Tänk att få stå svartklädd (eller i randig tröja) och läsa poesi vid nåt gathörn i sin basker och slå lite på bongotrummor!
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Sunset boulevard
Sunset boulevard