Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En natt drömde jag om revolution

Där jag ville vara
En sandstrand på
Kuba
Revolutionärer i gröna
jeepar
körandes i ilfart
utan riktning
utan mål
Fiskhandlare utan fisk
Barn utan barndom
De hänger som klasar
på Havannas gator
Drar i förbipasserande
kjoltyg
Ber lönnfeta gubbar om
nåd

Där jag ville vara
Ett välfärdssverige
utan välfärd
Pensionärer med pappmugg och
småmynt
Pocherade vaktelägg på
en bädd av havskräftor
Ett urfiskat hav
Feta män och kvinnor som
sörplar i sig överflödet
Utan dem - ingen framtid

Måste hålla kvar
Måste ge dem sjötomter
Blidka med pigor i sexiga
utstyrslar
Skicka ortens riddare på
Robin Hood
Låta dem finna honom strypt
i en bortglömd gränd

Bara måste ha dem!
Utan dem stannar Sverige
Stannar världen

Små lekande kubanska
barn
Fiskhandlare med feta fiskar
Brinnande gröna jeepar längs
med landsvägen
Svältfödda miljonärer
på en bädd av havskräftor






Fri vers av Sunset boulevard
Läst 130 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-01 19:13



Bookmark and Share


  Androiden VIP
jeez...1 applåd på en text som faktiskt är läsvärd...inte så konstigt att den här sajten är en brunn av litterär *v*ö***g
2022-07-05

  Lustverket VIP
Haha! Roligt och tänkvärt.
Hasta la victoria siempre.
2022-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Sunset boulevard
Sunset boulevard