Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När frigörelsen bryter fram.


Måste vi sjunga?


till våren måste du sjunga.
nedböjd och upprätt
med svängda höfter
en saltad lockande vesper.

men hur länge
sedan snön
låst sig över dagar
klarar människorna kylan?

till de andra,
till otrogna människor,
till vinterns kval,
måste vi sjunga.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 227 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-01-09 00:10



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja en svag aning om ett vemod, melankoli och hopplöshet... Vi kanske måste sjunga ut, om eländet och farorna för att undvika dem liksom bekräfta glädjen i sång för att orka se att den finns... Sång kan befria oss på olika sätt, man väljer den som passar en bäst i stunden. Påprackande sånger däremot, falsksång fungerar icke!
2022-01-10

  Bengt H VIP
Skönt med en visa omfamnande det mjuka moll.
2022-01-09

  Monika A Mirsch VIP
Ja, 'till vinterns kval' - skön är din dikt!
2022-01-09

  Arne Björn Fredriksson
våren, varje år samma längtan
under pandemin än mer, fast med viss sorgsenhet
- tack för dina vackra ord :)

2022-01-09

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Nej vi måste inte sjunga, Vi har bara glömt bort den och behöver inte bli påminda.
2022-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen