Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bunden dikt


SAMVETE

Det finns sår
som aldrig läker.
Det finns minnen
som aldrig dör.
Vi bär dem med oss
genom livet,
smärtar,
vad än vi gör.

Är det därför
vi mänskor fått
ett samvete
för ont och gott?

'








Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-13 09:25



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Skrivelse så enkel i sin
framtoning.Men med
den allra djupaste
som frågande
innebörd. ..
;)
2022-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Vi har fått det av Gud för att vi ska bli medvetna om vår synd.
Därför gavs även budorden.
På så sätt förstår vi att vi inte klarar av att frälsa oss själva - om vi är uppriktiga, vill säga.
I bästa fall börjar vi sedan söka Jesus.

Inga predestinationskommentarer, tack.
2022-01-13

  Pia de Veen
Fint skrivet!
2022-01-13

  Bengt H VIP
Mycket intressant tanke.
2022-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl