Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fotspåren


Snön som krasar under våra fötter,
fotspår som sjunker djupt.

Ett kallt landskap där våra
olika världar inte ville mötas.

Mina stela armar kunde inte längre
måla några storslagna penseldrag
och jag såg aldrig ditt mörker,
inte ens när dina tårar
frös till en hinna på dina kinder.
En hinna så tunn som det
sköraste höstlövet
som faller sönder vid minsta beröring.

Nu
en skiljelinje av frusen is.

Om jag bara hade låtit mina
andetag komma nära.
Om jag bara hade kysst dina kinder,
ett höstlöv hade fallit sönder och målat
dina kinder i iskristallers sken.
Min läppar hade smält skiljelinjen.

Men jag vände mig om.
Och i den annalkande snöstormen gick vi vilse,
våra fotspår utsuddade för alltid.




Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-15 16:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP