Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Obegripligt flöde för många - vet ... f-låt! Men för rätt många är det allt annat än obegripligt - på ett smärtsamt sätt


Visserligen är det väsentligt att ...

... inse att det inte är lönt
att ge sig in i och försöka vinna
en argumentation med idioter ...

... Ty om du gör så
kommer du tveklöst att förlora
eftersom de har större erfarenhet
av idioti ...

Det finns dock en del
som är synnerligen intelligenta
men jämväl så ock samvetslösa
och målfokuserade nog
för att de i sin framtoning
ska söka få omgivningen att
tro att de är mindre begåvade
än vad de verkligen är

- Då omgivningen uppfattar dem så
blir deras motståndare betraktade
som mer hänsyns- och samvetslösa
när de går dem emot
och eller direkt 
på synnerligen goda grunder
direkt angriper dem med
argument och sakskäl
vilka med verkligheten
stämmer alldeles fullständigt väl ...

Benämner det en modifierad
inverterad form av hur den
inledande strofen om 
att man inte bör ge sig in i 
argumentation med idioter,
bör tolkas ...

Att bemöta denna typ av
antagonister och i övrigt
socialt missbrukande personligheter,
är dock ett snäpp värre 
att ge sig på ...

Frågan är blott bara
hur man i tid
ska kunna känna igen
en sådan typ av individ ...

Men även om man så gör
och tror sig kunna ställa sig
utom räckhåll för individens 
inflytande och påverkan

handlar det tyvärr om att
det gäller att hålla sig
borta från att individen
överhuvudtaget ska få 
upp dig så sin radar
och att du väcker dess intresse ...

Ty om du blir uppmärksammad
och av någon anledning är av intresse
är din enda chans och möjlighet
att komma ur situationen helskinnad
att inte gå denna individ emot 
på något sätt och vis ...

- Men när det inte är möjligt att undvika
kan du blott hoppas på 
att du har sinnesnärvaro och behärskning nog
för att kunna undvika att lida allt för stor skada
innan du lyckas ta dig ur situationen

... om du nu lyckas ...

Tror dock att själva medvetenheten
om att sådana här individer faktiskt förekommer,
i sig kan, om inte helt skydda
så i alla fall minska skadeverkningarna något litet grann
om ni råkar stöta på varann ...

 

 

__________________________________________
Tillkom och publicerades tidigare här i november 2012
men genom åren har den visat sig ha haft relevans för fler
än 
vad jag förväntade mig när jag befäste dessa tankar
i skriftad form här ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-23 05:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP