Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


SINNENAS SPEGEL

 

alla de tunga tårarna som föll
där nedför kinden så blek
de föll så sorgset och stilla
för alla de löften som vi svek

ett skrik i en kärlekslös själ
som aldrig något förlåter
och mitt hjärta det brister
när jag hör hur hon gråter

de vackra drömmar som fanns
har nu alla kastats omkull
i ett liv som fyllts utav vemod
då när även månen var full

just där i månljusets skugga
i en kolmörk natt utan ro
där bland alla tårar som rinner
har ett nytt hopp nu börjat att gro

ja för alla de tunga tårar som föll
de föll alla för kärlekens skull
de hade skapats av drömmar
som sedan kastats omkull

men där i en sinnenas spegel
där har en ny tanke nu väckts
i en dröm att lågan kan tändas
den som av alla sorger har släckts

för där nere i skuggornas rike
fanns en stor saknad begraven
och ett elakt rykte som spridits
och förts långt bort över haven

så min tanke den vandrar nu ofta
till de tider som sen länge har flytt
men dit vill jag aldrig vända åter
när allt det gamla bytts emot nytt

så om nu alla tårarna äntligen torkat
de som smärtsamt föll nedför kinden
då kan alla tvivlen äntligen läkas
och över havet spridas för vinden

 

 Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-25 13:26



Bookmark and Share


  ULJO
En fantastisk text.
2022-01-25
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP