Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lördagskväll ... - ingen ursäkt men likväl en förklaring ...


Lördag kväll igen ...

... utan dig min vän ...

En situation
jag börjar känna igen 
alltför väl
sedan jag av 
vissa delar av mitt liv
för ett antal år sedan
tog farväl ...

Behöver ju ej
vara en lördagskväll
där jag är själv
någonsin igen ...

... men någonting 
inom mig
reserverar sig likväl
mot en lördagskväll
med någon annan än dig

Dig som är den du
som är ämnad för mig

- Fan, vad jag har sökt länge efter dig ... -

Minns en och annan lördagskväll
jag förgyllt med någon annan än dig

- Inte för att jag är lättskrämd ...
... men erfarenheterna tar lite udden
av en hel del av de naturliga behoven
vad avser att få ha någon i sitt liv
med vilken man kan få dela kudden ...

En lördagskväll i ensamhetens tecken
kan stundom fylla sin funktion
Men just ikväll mina principer läcker
ty saknaden efter någon
som vill dela mina täcken
räcker mer än väl till för 
att skapa en situation
vilken under alla normala omständigheter
näppeligen kompromissviljan väcker ...

Men än så länge har jag ej
träffat någon dig
som varit nog läcker
för att locka fram
en kompromissvilja värd namnet

för att fylla en lördagskväll 
med det jag så innerligt behöver

innan det blir för sent
och allt redan är över ...

Dock är detta en lördagkväll
som inte är som alla andra
även om du och jag ännu ej
har lyckats träffa varandra

Hoppas likväl på att få möta dig
som verkligen är ämnad för mig

och eftersom jag vet att du finns
någonstans i mitt universum
och är så mycket mer än vad jag minns ...

... väntar jag hellre på dig
än att jag förhastar mig
med någon som blott bara
är ett substitut för den dig
som är ämnad för mig ...

Kvarstår dock att lördagskväll
utan dig - inte är någon höjdare för mig ...

 

 

 

________________________________
Tidigare publicerad här i november 2012
och många lördagar har paserat sedan dess ...
Nu 2022 är lördagar utan dig blott bara
när jag inte är hos dig som är så innerligt
ämnad för mig och äntligen sedan några år
finns i mitt liv ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-25 19:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP