Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är du både blind och seende?


 



Ser du vad ditt öga ser

eller leker du kamrer

Tror du att allting som du ser

kommer från din plånboks högkvarter

 



Räknar du allt du gör

men lämnar allt som du tar utanför

Sjunger du om att du inget får

fastän du ej fäller någon tår

 



Beskyller du oskyldiga för nåt som händer

slussar du in oskyldiga i dina bränder

Då är du säkert en empatilös djävul

som vandrar med egoismens mordpatrull

 



Ditt hat skapar mer av samma sort

det som du tycks vilja säga dig ska bort

Du blir en kapten klänning

som försvarar hemsk skit men gömmer sin egen under en presenning

 



Orättvisa finns

lagar finns

Än så länge accepterar vi det

vad händer när vi inte gör det

 



Vill vi att oskyldiga ska dö som flugor

tror vi att någon frivilligt vill gå i trasiga skor

Snälla, kämpa med sanningen, försök få dina hjärnspöken att niga

om du vet orsaken till hemsk skit, lägg inte skulden på oskyldiga




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-28 18:41



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Sant.
2022-02-28

  Vindsvala VIP
Det är dags att vi ser vad som händer med de svagaste. Vi kan komma i samma situation själva, ingen går säker.
Bra uppmaning till eftertanke!
2022-01-31
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP