Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att se - ut



Obetydelsebärare
tvivelsutan
är bubblorna
i fönsterrutan,
även om de räknas
och beräknas.

När rutan krossas
flyktar den boende,
mera som vackert fågelfri
än som tveklöst troende.






Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-01-29 14:19



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Gammalt valsat fönsterglas med bubblor och skevheter blir i den första strofen en metafor för en instängd och traditionsbunden tro.
Andra strofen öppnar upp för en andlig men mer osäker frihet.
Slutrimmen är inte påträngande utan ger budskapet en underliggande harmoni.
2022-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP