Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behöver nog läsas fler än blott ett par gånger för att det förmedlade budskapet verkligen ska kunna nå fram och ända in ... - Kvarstår idag 2022 i sin mening och innebörd som då det publicerades här tidigare i november 2012.


Det handlar inte om mig ...

... eller vilka behov jag har
eller vad jag längtar efter
och säger mig sakna 
var gång jag somnar
likväl var gång jag vaknar ...

Nej, det är i grunden inte mig
det hela handlar om ...

... utan så innerligt mycket mer
alla dem jag älskar och tycker om 
och som mig behöver 
därför att de mig älskar och tycker om ...

Är egentligen inte längre rädd
för att gå vidare bortom 
och låta själen min
ta farväl av din 
och alla andra
vilka efter min bortgång
ännu en obestämbart utmätt tid
är bundna till att i detta livet
fortsätta att vandra
tillsammans med varandra ...

... var och en under de förutsättningar
som för just deras vandring
har blivit dem givet ...

Det är alla Er jag bryr mig om 
och som det mesta jag skriver
i grunden inspireras av och handlar om

Samtidigt finns det en sanning i 
det jag får höra från en och annan ibland ...

... att nog sjutton handlar mina flöden om
mig själv och det jag behöver och önskar i mitt liv

- Att jag på intet sätt är oegenyttig i det jag uttrycker
vara min heta önskan, längtan och saknad ...

Bara det att om jag inte bryr mig om mina egna behov
och ser till att jag själv mår bra och kan få bli
såväl lycklig, trygg och glad

... så är det med synnerligen hög sannolikhet så
att jag inte kommer att för Er jag älskar och tycker om
så länge till kunna finnas kvar ...

Men jag vet utan något som helst tvivel
och med allra största visshet och säkerhet
att Ni och livet i sig är enda anledningen till
att jag fortfarande och för överskådligt framtid 
ännu tveklöst livet vill ...

Ty om det inte vore för att ni älskar mig
och så innerligt mycket ännu behöver mig
så hade jag inte haft styrkan att återvända
så många gånger från bortom gränslandets
allra bortersta gränser 
utan istället valt att gå vidare till nästa nivå ...

Att det i det jag nu skriftat här 
också ligger en hel del i det där
med att jag också älskar, tycker om och behöver Er ...

... måste Ni vara fullständigt blinda och döva
om Ni inte det hör och det också kan se ...

Ja, jag behöver också få
lite då och då ...

... för att kunna fortsätta ge!

Det är väl ingenting som är så där alldeles
världsomvälvande och konstigt med det?!

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-30 16:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP