Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ironi

Ironi
Har jag aldrig uppskattat

Man ska kunna lita på ett ord
Man ska kunna lita på en människa

I vår komplexa värld är det väldigt viktigt
att vi strävar efter det ärliga

Ärliga uttryck
och ärliga känslor

Hur ska vi annars kunna lita på varandra och
slippa de stängda dörrarna
med fördragna fönster?
Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-11 16:39Bookmark and Share


  Monica Lindgren VIP
Funderar över det där med ironi...Kanske har jag anledning att göra det.. .Jag tycker om det där du säger att vi ska vara uppriktiga mot varandra, hederliga!
2022-03-09

  Monica Lindgren VIP
Sympatiskt tankeinnehåll, absolut! Men finns det inte en vänlig, lekfull ironi också. Värre är det med sarkasmer, för de uttrycker rent hån!
2022-03-08

    ej medlem längre
ja, du har rätt, fast jag brukar hålla på med rejält mycket ironi ibland. du vet, när man är så irriterad på nån att inget annat hjälper?

folk i allmänhet verkar hata mig. eller som det finns ett nytt språk - reptilsvenska, det är bara "bra" "kul" och.. sen inte mycket mer. sen variationer som "skitbra" och "jättekul", och, jag vet inte direkt hur de klarar av kommunicera ALLS längre, vanligt folk.....

sen den där politiska korrektheten, de bara får inte förolämpa en, så de gör det på ett sätt som är socialt accepterat - och det bara blir ännu värre!

"Ärliga uttryck
och ärliga känslor"

jo, jag älskar den sortens kommunikation. på facebook kommunicerar många (kvinnor i alla fall) med memes, citat, och profilbilder. ett kvinnofolk tycker om mig där, och det enda hon har lagt upp på 1 månad är en ny profilbild, som liknar mig exakt - perfekt smink. hon avgudar mig förstås. men skulle va roligt att prata med folket? hon, som andra, förmodligen stalkar mig över hela nätet. vet allt om mig. men säger inget =(
2022-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP