Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidernas sigill

Bäcken som rinner
ett smältande vatten
bofinkens sångkonst
och tiden går mot vår
han flyger mot skogen
för att bygga sitt bo
vitsippans vackerhet
läker själsliga sår

En värnlös blomma
med liv och glans
syns där i solen
och sommaren är här
ett säkert tecken
som livet i naturen
visar sin goda sida
utan storslagna besvär

Ett orangefärgat löv
fyllt av klorofyll
vackert på grenen
på lönnen i parken
hösten är kommen
det vittnar himlen om
bladet faller ner
och landar på marken

Granen täckt av snö
frostbitna grenar
vinterharen springer
kvickt över ängen
vita flingor faller
lägger sig vid backen
ser barnaögon glada
nyvakna i sängen

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 444 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-10-09 19:14



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fina naturbilder klädda i ord.
2023-10-26

  DavidM VIP
Stämningsfullt författat om årstidsväxlingarna.
2023-10-11

  Kungskobran VIP
Diktens melodi hörs tydligt, låter som Vivaldis
la quattro stagione
2023-10-10

  Maria Sundelin VIP
Fin naturbild över året
2023-10-10

  Blomma-Stjärna VIP
vackert om tidens hjul - årets gång - !
2023-10-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO