Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tåg mot Sovjet

 

På väg mot Juriatin

intar jag vitkålsoppa och öl,

snart är jag hos dig.

 

Mil efter mil på rälsen.

Och mil efter mil

har jag tänkt på dig.

 

Kylan, Sovjet

och den gråa fasaden.

En vagn ligger vält på rälsen. 

 

Mil efter mil på rälsen.

Och mil efter mil,

har jag tänkt på dig.

 

Det blev ett stopp

som varade i dagar.

Det jag såg genom fönstret blev poesi.

 

Blå blommor hade börjat 

tränga upp, lika obevekliga

som min kärlek till dig. 

 

Vad betyder tre dagar,

när vi har resten av våra liv.

Tåget måste ta sig vidare nu. 

 

Mil efter mil på rälsen.

Och mil efter mil,

har jag tänkt på dig.

 

Lara, min älskade

vi ska färga den grå betongen.

I alla färger som vi vill.

 

När jag kommer fram 

till dig, blir vårat Sovjet

den dröm som det en gång var.

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Glöden VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-19 16:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP