Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgebrigaden


Regntyst morgon i staden

I tystnad över berget
i stillhet genom parken

Långsamt går promenaden

Så vackert med det gula
i blöta löv på marken

Regnet hänger i bladen

I gnistrande trädkronor
fullt av gröna kristaller

Tyngd över skulderbladen

Blickar upp samtidigt som
en rund tung droppe faller

Sorg pressar barrikaden

Landar dovt i ögonvrån
bekant känsla ger kårar

Tom rysning längs ryggraden

Sorgen trycker smärtsamt på
med skoningslösa tårar


Blundar. Stannar. Tystnar. Förbannar.

Nu briserar fasaden.




Bunden vers (Rim) av S. Dua
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-22 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

S. Dua
S. Dua