Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokslut

Så hård och bestämd
så resolut
När du deklarerade
vårt avslut

Du sa det gjorde ont
trots ditt beslut
I mig en smärtsam plåga
var minut

Jag blev bestört
slog först bakut
På dig jag ju lagt
allt mitt krut

Ett haveri, ett fruktlöst
investeringsbeslut
Det föll minst sagt ej
särskilt väl ut

Och det ju kräva
sin tribut:
Besvikelse, förtvivlan
och tårasprut

Försökte fly undan
skål och salut!
Måste skaffa mig
ett substitut!
Helst nu genast
detta veckoslut!

Men trots en flirt
med rätt attribut
Jag grät floder
inte minsta njut
Snälla, låt det bli
så som förut

En naturlig process
sa min terape-ut
Du måste hålla i
och stå ut
Ty hjärtesorg
har en slutminut

Och, så torkade tårarna
till slut
Och det brustna hjärtat
det läkte ut.




Bunden vers (Rim) av S. Dua
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-22 20:33



Bookmark and Share


  amygdala VIP
Hoppfullt slut och hög igenkänningsfaktor! Mycket fin dikt <3
2022-02-22
  > Nästa text
< Föregående

S. Dua
S. Dua