Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vägen till Kiev


Friheten

Inget är mer rörande än att få hjälp
av en människa som inte kan ditt språk
de stora gesterna
blickarna som letar sig in
hur viljan plötsligt sträcker sig längre

Det är som att få reda på vem du är
när kanalerna smalnar av
och valen blir färre
förtydligas riktningen

och nu
när frihetens värde har mångdubblats
råder konsensus
vi behöver inte tala samma språk
inte tala alls
det syns i ögonen
vi vet precis
vad vi vill
och vilka vi är




Fri vers av Abel Pongo
Läst 114 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-02-28 12:38



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Snyggt! Och Sant!!!
2022-03-03

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet.
2022-02-28

  Larz Gustafsson VIP
Först NU blir det viktigt med solidaritet och hjälp.
Men det är klart: Detta är inte ett fattigt land i tredje världen. Här har människorna samma hudfärg som vi.
2022-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Abel Pongo
Abel Pongo