Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min välskapta andlöst vackra jävla förälskelse

Är förälskelsen ett rum utan väggar
där den förlamande besattheten klingar sitt eviga eko?

Mina vänner säger att min fantasi är farlig
den fula och galna
utan logik och alldeles,
alldeles underbara

Jag drömmer om dig om natten
jag ser dig utföra de mest vardagliga
och egentligen helt tradiga sysslor
diska under hett rinnande vatten
stå i min mormors gamla kök där släpljuset skiner genom eftermiddagar
eller min favorit: vi går längs med Gotska sandöns stränder
skuggorna är ljusa och svala
din hud är havsslipad bärnsten
och i din blick glimmar flytande guld

Jag drömmer om dina händer
stora och grova
hur du lyfter mig som vore jag bara en liten boll

Jag drömmer om ditt gråtna snedvridna
det svaga och grimaserande ansiktet
för att få möta det ligger mig de sju haven bort

Egentligen vill jag helst av allt bara stå rakt framför dig

Du är det vackraste jag någonsin skådat
fast att mina vänner säger att det inte är sant
de säger att det bara är i mitt huvud
att jag fått någon dille som gör ljuset skevt och konturerna oproportionerliga

Men det finns inget oförenligt i min längtan
hos mig är du så hisnande fullständig att jag drabbas av svindel

ditt skratt är min himmel
det öppna som spricker upp när molnen tillslut skingras
det är hoppet om skyarna som leder mig ut om helgerna
som tar omvägar på cykeln hem från jobbet

Jakten är en galnings jakt
säger inte bara vännerna utan det vet jag om

Men det är en omöjlighet att ta sig ut ur ett vägglöst rum
där bilderna utav allt vi ännu inte fått chansen att uppleva blivit min allra dyrbaraste önskan




Fri vers (Fri form) av Skriver
Läst 122 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-01 16:42



Bookmark and Share


  annalena VIP
"Din hud är havsslipad bärnsten " Vilken vacker formulering.Fint.
2022-03-01

    ej medlem längre
"im a dreamer
for dreamers are
only guided by moonlight
and their punishment
is that they see
the dawn
before
everyone
else"
- oscar wilde <3

"to be estranged from the presence - like a thief in the night, seeing the world from the distance, like from outer space. and you can really see its truth for the first time" (typ)
- nietzsche

sluta aldrig drömma!!! >=(

"dreaming with our hands
and dreaming with our minds"
- waking life
2022-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Skriver
Skriver