Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar kommer på tåget


Kupéfan

Ta träden, till exempel
ta det uråldriga och allsmäktiga
vi börjar där

Allmen stod hög och tät i sin fulla fjädring och prakt
Vad var det vi sa om gudarna?
de stora haven är bara vatten

vi sa
Här, ta här
och lät varandras fingrar skära genom de ljumna morgnarna

Vad gömmer sig inuti valarna?
stora oceaner av ett för länge sedan tystnat eko
och kinderna
de stora kinderna svarta av uppspolad tång
en och annan havskrabba krälar omkring

Tänker du någonsin på blåelden?
De gula tunnlarna och
tidens sävliga tickande?

Vad kallade vi han i himlen?
Gud vare med oss ge oss nåd du store allsmäktig

Allmen vissnade tillslut och fraktades iväg av länsstyrelsen i en container för att brännas nere i hamnen

vi kallade honom Tom Petty
eftersom farsan sa att en mer gudalik röst fanns då icke
slog tummen i takt mot rattens svarta läderskydd

Hur låter korna?
De råma icke
icke viska det
icke det eller det eller
det
kalvarna glor storögd genom blanka svarta klot

Tänk en släckt himmel med bara ett enda tänt litet stjärnmirakel

så sa vi om djuren
och träden
allmsjukan valkinderna kalvgloben spegelblank

Vindrutan är nere nu
Landskapet torrt

Gud sjunger
she's a good girl
loves her mama
loves Jesus and America




Fri vers (Fri form) av Skriver
Läst 131 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-04-26 10:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nej, Han sjunger inte sådant, men det är en bra låt.
2022-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Skriver
Skriver