Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

You You You

A som i avig avsevärt alldaglig

B som i blommorna brister och bolognesen är klar baby

Cognacgrädden skar sig i hummersoppan på nyårsafton minns du

Det var under dagarna i solens karga ljus ditt ansikte slöt sig

E som i Jag har 4 kr på kortet blev nekad häromdagen när jag skulle till läkaren

Fåglar frukost fredag fet fylla sorry fan förlåt

G som i somrar genom grenverk
trampandes på pedalerna
genom kalkstenars satäng

Hur i helvete kunde du göra ditten eller datten? Horunge.

Ingenmansland. Terra Nullius eller typ Tabula Rasera mig genast.

Jag hade aldrig tidigare sett en människa bära sin kropp så gudalikt och det är min sannaste sanning

K som i klä min dagar i en övergripande sorg

L som i luften var varm som het gröt mot mitt ansikte den förmiddagen du ställde ner fikafatet med en duns

M som i Måste måla mina magra minnen med mjuka marängfärgade mumiearmar

N som i någon borde skriva om blicken du ger mig när jag är elak

Oroa dig inte eller jag menar tvärtom var rädd om mig

P som i limpistol eller pistollim eller limma papper alltså mina trasiga dikter

Quicksand poetry vad är det här ens

R som i ett krasst konstaterande:
jag dör inte hellre än att leva
men skogarna kommer fortfarande stå rakryggade
när jag är glömd

Save me something beautiful till senare
typ en sylvass sammetssömn
en motsättning
något jag egentligen inte går på

Ta mig bakifrån jag menar ta tillbaka mig

U som i ursäkta röran I am a fucking mess

V som i jag springer genom om vidunderliga vidder

When I'm away I'm afraid it will all fall down

X som i sätt den i krysset
eller ovälkommen in
stopp

Y som i you
you you you
och efter dig finns det inget mer




Fri vers (Fri form) av Skriver
Läst 75 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-11 06:24



Bookmark and Share


  Christoffer Andersson
Intensiv, språket och innehållet: som en stormande flod. Jag är helt tagen, kastad in i språkets vindbyar. Kan vägen mellan känslan och orden bli kortare?
2023-01-12

  jba VIP
https://open.spotify.com/track/5gqIQSvUptcKRrOaCIU44m?si=_GWkHYLzQPCmJwPmqgPJyg

Kom att tänka på denna, mest p g a titel :)
2023-01-11

  jba VIP
Jag brukar inte egentligen tycka jättemycket om att man blandar engelska och svenska men jag tycker det fungerar i den här texten. Intensiv.

Gillar:
"Save me something beautiful till senare
typ en sylvass sammetssömn
en motsättning
något jag egentligen inte går på"
2023-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Skriver
Skriver