Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens välsignelse

Jag är moderniteten personifierad, 
skapad i den moderna tidsåldern.

Jag följer ingen och tror inte på något. 
Likt många andra är jag byggd av mekanik och logik.

Som en processande dator uppfattar jag allt,
i min telefon, i min dator och på TV.

Jag ser inte evigheten i ett grässtrå, i rymden
eller genom en seans.

Jag försöker ibland fly från alla intryck,
men det finns ingenstans att ta vägen.

Alla utgångar är spärrade och elektronikens 
labyrint leder mig tillbaka.

Men nattens välsignelse ger mig tröst,
och låter mig fly till en annan plats, där jag kan vila en stund.

 

 

 

 

 




Fri vers av Calvin H
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-03 23:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Calvin H
Calvin H