Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De tappraste överlever

De tappraste av oss överlever 

De bevisar att livet är värt att leva

 

De söker sina vägar för  att komma vidare.

De hittar meningen med livet.

 

Genom skogen, över ängarna och havet

Med hjärtat som kompass.

 

De kan inte stanna och kommer inte tillbaka

till de förgiftade viskningarna om trygghet.

 

Det är så det som är trasigt kan bli helt igen,

Aldrig stanna, aldrig se tillbaka.

 

Det finns ändå med oss, vare sig vi vill eller ej

Men en dag kommer vi att bli befriade och

den långa färden är vår vän.



 

 

 




Fri vers av Calvin H
Läst 89 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-08 23:41



Bookmark and Share


  PFJS
Bra skrivet! Fick mig direkt att tänka på ett citat som den kloke, vise och mycket kunniga Joseph Campbell sa:

"If you can see your path laid out in front of you step by step, you know it's not your path. Your own path you make with every step you take. That's why it's your path."

Du känner säkert till honom; men utifall inte - varmt rekommenderad läsning, speciellt för alla som påbörjat en färd i livet, mot något dimmigt och diffust - svar på nästan ofrågbara frågor.
2022-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Calvin H
Calvin H