Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


VÅREN VÄCKER LIVET

 

Se nu hur den sköna våren väcker livet

det gör det så svårt att hitta orden

ord som beskriver allt det sköna

som förklarar livet här på jorden

 

vi ser nu hur livet åter börjar gro

när vi lystet gläntar på vår dörr

nu snart solen värmer marken

det väcker vackra minnen ifrån förr

 

när man hör de glada skratten

där från mänskorna på stranden

känn hur vårvärmen oss väcker

när vi nu tumlar runt i sanden

 

ja för nu vaknar våra kroppar

och allt det mörka rinner bort

våra inre känslor fylls av våren

plötsligt känns dagen allt för kort

 

så fyll nu glaset med ditt vin

känn nu hur lugnet lägger sig

hur våren väcker lystra tankar

nu vill jag bara njuta här med dig

 

så vi lämnar nu allt det dystra

vi väcks till känslan av nytt ljus

drick ditt vin för det som väntar

i en skål för hänryckningens rus

 

Copyright © AndLou

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-04 11:11



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Tack Andlou
för dina goda ord:
´vi väcks till känslan av nytt ljus´
Varmt tack
- du räddade min natt!
2022-03-14
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP