Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

8 mars 2022

Så där, nu gick den, kvinnodagen
Den gav mig bara en klump i magen
Den kändes mest som ett hån
Gånge hatt till och huva ifrån
Kvinnan arbetar nästan en timme om dan
gratis, jämfört med lön för en man
Och pensionen också felar
Kvinnan får bara två tredjedelar

Säg finns det jobb i manskulturer
Där de kan tvingas till delade turer?
Får ta ståfika i all hast
För det blev inte tid till rast
Tänk om kvinnofällan blev full och sprack
Om alla la ner jobbet och stack
Jag tror det händer redan
Så vem tar hand om oss sedan?

 




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-09 01:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten får en annan att fundera. Ger den några snödroppar, tänkt o upplevt...
2022-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP