Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Någon däremot?


För katten

När jag ska måla två bitar av trä

ska katten så klart sitta i knä 

Resultatet hotar att bli skit

och sköldpaddsfärgad katt bli vit

Oönskade resultat

Är numera vardagsmat

 

Skära rent ett stycke älg

till en läcker stek en helg

Vara beredd att den åker i backen

för vips, så sitter en katt på nacken

Det är ju ändå lite sött

så mamma bjuder så klart på kött

 

Ofta börjar morgonpassen

med små örfilar av tassen

Små magar kan inte synkroniseras

med iPhonelarmet när mat ska serveras

Mamma det förstår du väl

att vi nästan svälter ihjäl?

 

Att försöka ta en dusch

blir så kallt och dragigt, usch! 

Det dröjer inte längre förrän

en katt har öppnat badrumsdörren

Vi har stenkoll på vad du gör

För tänk ifall du halkar och dör!

 

Kvällens sudoku tar lite tid

när minst en katt ska sitta bredvid

En smäll får statsverks-Ballografen

En vild jakt startar under slafen

Nu kan jag lugnt lösa lite mera

för pennor har jag några flera 

 

Natt med värk och sömnlöshet

Inte precis någon ovanlighet

Men så plötsligt krafsar det 

Jag lättar lite på påslakanet

Tätt intill kryper den lilla katten

Nu sover vi gott tillsammans i natten

 

 




Fri vers av Solitaire VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-08 20:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker dina här rimmiga rader, i leken väntar annars eskapader.
Gott sällskap är fina fisken, efter middan väntar nog disken, kopp på kopp glänsa av föda, så kan timmar fås att glöda, skönt med djur utan bur, finna hos dem lagom tur, sedan i kvällen gärna vila, nu har även tomten slutat ila.
2023-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP