Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindarnas barn

Ni, de eviga vindarnas barn
födda till skogens och viddernas salar
Ni, bär jordens kraft i själen
i kargt levnadslandskap

Skåda, Ert förflutna blöder
floder av orättfärdigt förtryck
över eoners idioti
mynnat ur staters megalomani

Av skaparen liv Ni välsignades
som mödrar och fäder
till en bräcklig värld
ljus Ni skänker

Ni, stolta ursprung
världens naturfolk
apologeter för skog, hav och himmel
i symbios

Vi, de förledda till ytlig chimär
Vi, vårt straff inför Er är evigt
Vi, är blinda inför tillgiften
vi outplånligt är skyldiga Er

Ni, de eviga vindarnas barn




Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 264 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2022-03-10 00:54



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Mäktigt och väl sammanhållen struktur, den högtidliga tonen förstärker allvaret i hyllningen såväl som i vår skuld. Det tvåfaldiga evigt/eviga har ändå hopp i sig genom tilltalet ”Ni, de eviga vindarnas barn”
Imponerad!
2022-05-06

  lodjuret/seglare VIP
Fint skrivet
sedan finns det ju naturfolk och ursprungsbefolkning att välja fritt
2022-03-20

  Eva Langrath VIP
En stark dikt jag ser framför mig en inledning till en längre berättelse.
2022-03-18

    ej medlem längre
Det här var starkt! Mäktigt!
2022-03-15

  Monika A Mirsch VIP
Din uttrycksfulla och gripande dikt fyller mig med hopp.
2022-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik