Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


"DÅ NÄR LIVET VAR EN FEST"

 

Då när hela livet enbart var en fest

jo visst för det trodde jag en gång

men just nu skriver jag min text

till den nya verklighetens sång

 

jag famlar fortfarande fram i mina skor

och jag har ännu många mil att gå

för att kunna nå det mål jag söker

och för att kanske slutligen förstå

 

jag har hittat många gamla tankar

och minnen jag trodde jag förlorat

då när mitt sinne var i mörker

och mitt stora ego redan var förstorat

 

jag var en egen sorts sorgesam kopia

där på sin långa resa utan mål

en märkligt tragisk vilsen vagabond

som ville dölja förljugenhetens hål

 

ja en rotlös man med många brister

som sökte gåtans slutgiltiga svar

och ett svar på meningen med livet

för jag hade ingen egen självbild kvar

 

jag såg en simpel dåre där mitt i livet

som så tydligt levde upp till sitt behag

det var som att se sig själv i spegeln

ja för den där dåren …det var ju jag

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-10 10:15



Bookmark and Share


  ULJO
Du må ha sett dig som en dåre. Ädelt nog har du förhoppningsvis vänt dåraktigheten till något positivt.
2022-03-10

  Kungskobran VIP
Trots alla mina brister och fel
är jag kanske värd en del
Nils Ferlin
2022-03-10
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP