Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Läste i Aftonbladet en artikel eller ska man kalla det för en inlägg. Och en kände i hjärtat att den artikeln var skriven i syftet att författaren som ser ut att vara ung. Vill ha en sorts kontroll över något som ingen av oss kan kontrollera.


Sovra fram till hjälp

 

 

 

Läste i Aftonbladet en artikel om insamling och den som hade skrivit artikeln tycks ondgöra sig över att människor ger vad de kan ge. Som att ge saker som inte längre används men har sparats i syftet att användas vid tillfällen då sakerna behövs. Som exempelvis gamla hela rena kläder.

Det låter som att författaren till artikeln anser sig ha rätten med att kritisera givmildhet. Kan det vara så att författaren själv är en invandrare och som har fått skydd i Sverige. Eller så har denne kommit till Sverige som barn till ”flyktingar” eller så har personen föds i Sverige och lärds upp att kritisera hela tiden allting som medelsvensson gör. Som att med gott hjärta göra sitt yttersta och hjälpa nödställda. Dock kan vi se idag i Sverige hur det har blivit i landet och speciellt på områden som en gång i tiden kallades för förorter (då jag sitter här och skriver så ser jag allt oftast polisbilar köra till en speciell del av staden) och som idag i folkmun kallas för ”utsatta områden”. I flera årtionden har det pågått otrevligheter på dessa områden. Det har gjorts rikstäckande reportage och så har de boende på dessa områden informerad om, att det inte skulle vara på det viset – ifall de hade arbeten och massor med pengar. Med andra ord tycks de tro att vi andra som varken syns eller hörs i samhället, men ändå är bland de fattiga, utsatta och utanför. Att vi då skulle leva i rikedom och att vi får champagne och kaviar serverade av butlers i våra hem. Med andra ord så skulle vi vara skyldiga till att skämmas för att vi existerar i ett land. Där vi har våra rötter och våra liv.

 

Så då vi hör att Europas bröder och systrar blir anfallna av en nation vars ledande skikt vill återuppliva de gamla dagarna från förr. Då nationen var ett skräckinjagande välde. Istället för att finnas med i en ljuvlig samexistens med andra nationer på jorden. Då sträcker sig medelsvenssons ut en hjälpande hand och går upp på sin vind och sovrar bland sina saker och ser efter vad de kan sända till sina grannar. I syftet att ge lite lindring i nöden. De plockar fram det som kan ges. Saker som medelsvenssons har sparat till sig själva vid behov om det skulle komma sämre dagar. Saker som medelsvenssons har betalat skatt för minst 2 gånger. Först genom att betala skatt från sin lön och sedan skatt på varan som de köpt. Dessa saker plockas fram och skickas iväg – med risken att medelsvensson själv kan bli utan vid tillfälle av nöd. Detta kritiseras av en författare som själv ser ut att vara kommen från utanför Norden/Europa. – VARFÖR!

Efter några funderingar så har jag flera olika svar på frågan. Nämligen att författaren anser att medelsvensson ska skicka pengar istället och det genom olika organisationer. Så att pengarna fördelas till andra nationer än till den lidande grannen. Eller så har författaren själv fått ta emot undanlagda saker istället för att ha fått nya fina prinsesskor som barn. Och därmed anser sig ha rätten med att kritisera hjälpande hjärtehänder – som ger efter ork och förmåga. Istället för att skicka iväg pengar och därmed själva bli hungriga och bostadslösa.

Om författaren till artikeln i Aftonbladet nu vill att det endast ska skickas pengar genom olika organisationer till krigets offer. Då kan väl författaren själv skicka iväg pengar och skicka en hundring där och en hundring här eller dit. Eller det kanske är så att författaren till artikeln menar att vi som räknas som medelsvenssons eller andra som bor i Sverige efter svenska normer. Att alla vi skulle vara skyldiga att ta än mer ansvar än vad vi redan har gjort genom årtionden. Kom ihåg att Sverige har tagit emot mängder av flyktingar och som idag bara anser sig ha rättigheter. Samtidigt som vi har skickat miljoner ja till och med miljarder utomlands till olika hjälpprojekt. Och vad får vi som tacken? Jo, att än fler kommer och anser sig ha rätten med att ta för sig, fostra sina barn till skrikande helveten och kräva att vi medelsvenssons ska flytta bort till och med från våra hem. (obs detta gäller inte alla och inte grannen i krig) Här blir dock frågan; ? – VART och varför? Detta sker faktiskt i det tysta i flerfamiljshus som ägs av kommuner. Det är något som inte ens pratas om i det offentliga ljuset. Men det är ett faktum som inte går att undgå om man vågar se sanningen i vitögat.

Så med andra ord kan vi säga att författaren på Aftonbladet till artikeln  eller vad de det kallar för. Har skrivit artikeln i ilska mot det svenska samhället. I syftet att vi ska se det varandes som vår skyldighet i att sträcka oss längre än vad vi orkar. Tänk på att detta har vi hållit på med i cirka ett halvt sekel.

Så ni som önskar skicka pengar och som har råd till det – ni må göra så efter er egen känsla och önskan. Men skam över er om ni skäller ut dem som med hjärtat rotar i vinden, garderober eller hittar något i källaren. Som de anser kan vara bra att skicka iväg som hjälp till de behövande, i ett krig som aldrig borde ens ha startat och som startades pga. en vettvilling som kan jämföras med andra despoter.

 

 

 
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Flicis VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-17 16:55Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Intressant men knappast någon poesi.
2022-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP