Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


LIVSPUSSLETS KOD

 

Tänk att få vandra mot målet
med helt självklara steg
där som sedan tiden
kan ge mig ett svar
där ingen kan kalla mig
för varken ynklig eller feg
när som ett litet hopp 
är allt som finns kvar

se där står det en främling
som räcker sin hand
då kan jag helt öppet
bekänna mitt svek
ett litet hopp om trygghet
där i drömmarnas land
långt bort från det liv
som nu har varit en lek

för att se sina brister
det kan visst vara svårt
men alla bör kanske ändå
kunna få en ny chans
så att någon då står där
och räcker sin hand
det kan absolut ge livet
en helt ny substans

för när hoppet är borta
blir ofta tankarna fel
du ser avgrundens monster
där i din spegeln
ja då vänder du blicken
som kan göra dig hel
men kanske bekräftar
du då endast regeln

det är den regeln att livet
faktiskt upp och går ner
men att kanske dalarna
kan bli för djupa och långa
så det gäller att du alltid
då mot framtiden ser
och att ljus och lycka
blir till det du vill fånga

så i min strävan mot ljuset
och där framtiden finns
det är den tanken
som skapat mitt mod
där i drömmen jag gömt
allt det goda man minns
som till slut gav mig svaret
till livspusslets kod

 Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-17 18:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Om man tittar för djupt i avgrunden
hamnar man så småningom där.

Fint diktat av dig
2022-03-18

  Den skrivande tysta
Du verkar ha hittat en bra balans, självinsikt och mod. Grattis.
2022-03-17
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP