Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pojken

Pojken
8 år
Ensam där på vägen:
Minnet av dina föräldrars död
Hur såg den ut?
Vad finns på dina näthinnor?
Ensam där på vägen,
äntligen framme vid gränsen
I veckor av smuts i ansiktet
träder du fram ur mediabruset
Kletiga gamla kläder
Vad är det för leksak du har i påsen?
Kan du ens vara rädd mer?
Är inte förstörelsen i ditt ansikte
en stelnad mask av all skräck du upplevt?
Vad är det för avgrunder du bär på?
Vad finns kvar av dig?
Vem kan krama dig?
Jag når dig inte genom skärmen
Snart stänger jag av skärmen
Snart försvinner du ut ur bruset
Vidare in i din egen avgrund




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-18 17:23



Bookmark and Share


  Respons VIP
Det är ändå bra att vi får ta del av krigets oerhörda grymhet så att vi inte överväger det som ett alternativ. Bra beskrivet!
2022-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner