Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liemannen krattar manegen

titel examen diplom
poäng pris grupp

utanpåverk

brosch på kavajslaget

alla kan bli av
med precis allt

stålar hälsa arbete
anhöriga vänner
hus hem armar ben

alla blir till blomjord

aska och rök

generaldirektör sa du

det är fint

men på jorden är du
gästarbetare

miljoner på banken
lekamen i respirator

frågar inte
om vad du
jobbar med

frågar
om vem du är
under eldgivning

frågar inte
om dina
semesterplaner

frågar
om hur du tar dig upp
ur djupen

frågar inte
om hur många vänner
du har

frågar
om vem du är
när de lämnat

frågar inte
om din
bostadsrätt

kretsloppet
ger blanka fan i
din adressat

i Liemannens hägn
blir det fåfänga
till unisont intet

i årmiljonernas
sedimentdjup
skymtas trilobiterna
med ett stilla leende




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-03-22 01:18



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Djup visdom i den här texten. Och ett lugn, eller hur?
2022-04-01

  WyS VIP
Rakt på, glasklar beskrivning!
2022-03-30

  AKT VIP
Brutalt ärlig. Gillas.
2022-03-22
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP