Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till dig

Jag ska ge dig min näve
Och mitt halva hjärta
En lång väg med nerfällda skyltar
Jag ska ge dig en röd matta att gå på med rak rygg
Och du ska få mina texter och böcker och poetissans Kristina Lugns panoramafönster
Du ska kliva igenom rutan med skråmor och förstå att du andas
Att du är lika fri som en poet med rätt till att dikta
Och en sak till
Väg inte andras ord och tankar
Låt ingen sätta handfängsel
Om natten kan du lyssna till måsarnas skri
De har sökt sig längre in på land.




Fri vers av Mika I
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-22 12:11



Bookmark and Share


  Helena Leijd
fin och verkligen viktiga tankar
2022-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Mika I
Mika I