Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


I VÅRENS ALLRA LJUVLIGASTE PRAKT

 

 

Se alla stränder

tappar nu sin vinterskrud

nu när all rimfrost

för gott försvinner

vi hör hur den första svalan

börjar att kvittra

och nu vill alla barnen

springa utan skor

man ser hur isarna lämnar

alla vikarna

man ser hur vattnet

ännu ligger mörkt

just då ska alla svanar

bilda suna par

där man ser en siluett

av en fiskare som ror

 

ja då är det äntligen

våren som är kommen

det är den som nu väcker

oss en morgon

när den nu vill visa upp

sin skönhet

just då är det så lätt

att man blir kär

för snart så dansar vi

vid alla brasorna

vi sjunger om att våren

den är här

och att snart en Valbog

står för dörren

och om att den sköna sommarn

snart är här

 

se då växer en kärlek

mellan människor

vilket är det allra vackraste

som finns

detta att både ge och få

i vårens tid

det blir till en gåva

så lätt att bära

se där i vårens

allra ljuvligaste prakt

blir allt till en sorts

evighets sekund

vi känner då alla

små kärleksfulla blickar

hos alla oss som i vårens tid

...blir kära

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-23 10:57



Bookmark and Share


  ULJO
Så fint tecknat om vårens tid
2022-03-23

  Öknens Ros VIP
Våren är en härlig tid!
2022-03-23
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP