Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


EN VIND SOM DRIVER DAGG

 

Se så helt stilla vaknar morgonen

med en vacker fågelsång från näset

vi tar en stilla morgonpromenad

nu när äntligen frosten lämnat gräset

 

vi kan se vår grynings blå nyans

den har en sådan skönhet som berör

där ska vi nu vandra hand i hand

när solen alla bekymmer nu förgör

 

ja känn nu hur solen börjar värma

hur det nästan börjar bränna i din kind

en vind som så ivrigt driver daggen

har nu åter öppnat vårens grind

 

denna vår gryning bär på möten

i en ljummen bris som känns så len

vi ser nu en humla och en fjäril

som nu rumlar runt i solens sken

 

ja då när solen förgyller våra liv

har den en sådan lugnande förmåga

nu när den välkomnar varje morgon

hjälper den våren att tända livets låga

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-24 08:50



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Tack - dikten underbar!
2022-03-28

  Kungskobran VIP
Driver dagg faller regn
det känner jag igen.

Så fint om livets återvändande från den frusna årstiden
2022-03-25

  angela Täubert fd Jansson VIP
En av de vackraste och hjärtegripande poem jag hört. Tack!
2022-03-24
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP