Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljud

Poeten komponerar sitt gryt
Med knackningar, läten som bryts
Det knarrar där hon hackar upp sina ljud
Tills de
Blir oigenkännbara
Hon söker sig en refräng, känner sig trängd
I bullret och braket, spektaklet som sker
ovanför jord och hon skriker,
brister i
gråt

Finns det någon som hör, kan höra, i världar
som säljer tystnad på marknad
som gör, ett öra, till tjära
Täpper till hopp om
Att höras
Där inte ens bokstäver längre
Inte längre
Kan ta sig förbi

Snälla
Är det någon
som hör
snälla
som lyssnar?
Jag dör om jag
inte får gräva, som skadedjur som gör
skrik och tjut, hitta vägar att
gräva mig ut, snälla
Kan någon höra?
Som lyssnar som
Hör?
Jag dör
om jag tystnar
Finns det någon
som lyssnar, som
hör mina
ljud?




Fri vers (Fri form) av Tillvaron
Läst 126 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-24 16:05



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Jag lyssnar jag lyssnar jag lyssnar!
2023-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Tillvaron
Tillvaron