Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Champagne! Champagne!


Champagne

 

Kristallklar och kall

rinner den ned i strupen.

 

Allt för all mildra

den återkommande känslan av förlust.

 

Ett nederlag, igen

och återigen dessa pyrrhussegrar.

 

Att kasta bort morgondagen såhär

är inte alls värdefullt.


Om vi inte längre bär varandra

och siktar mot seger tillsammans.

 

Jag vill bara låta mig berusas, 

få känna den känslan igen. 

 

Men mot dig kan ingen vinna 

så länge du är på stridskurs mot mig.

 

När vi var unga flög vi högt,

upp i skyn. Vi drack champagne!

 

Den gav oss styrka och mod

men du var alltid starkare än mig. 

 

Jag drack för mycket och länge,

började ramla mellan stolarna.

 

Letades efter något som jag trodde fanns kvar,

men som drunknat i champagnen.

 

 

 

 




Fri vers av Glöden VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-02 17:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP