Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2022-03-28


Stora barriärrevet

 

Få känner till ditt tropiska klimat
och regnskogen i dina lockar

 


Du har ett kännetecken
på ditt lår
och för att komma dit
måste jag
korsa ditt barriärrev


2600 kilometer
Ekolod i fingertopparna
Koraller, här finns en rymd
av alla dina levande organismer


och håller jag örat
mot dina lungor
hör jag havsbris
   i trumhinnorna

 


även när jag ligger
i sängen och dyker

 

Och det känns alltid
lika magiskt att

 
    snorkla i dig

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-03-30 07:00



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Så bra !
2022-04-05

  Respons VIP
En sexualekologisk resa till moder Natur som inspirerar och fascinerar.
2022-04-03

  Sparvögat VIP
En underbar kärleksförklaring finner jag i orden, mycket fint…
2022-03-31

  Hon kallar sig poet VIP
Tack för kommentarerna ni :) - ja, korallrevet ja. Tänker mycket på miljön och moder jord mellanåt, även om just denna inte handlade om .... just det :) - men fritt tolkat.
2022-03-30

  Åsa Njunjes
Härlig rytm och ljuvlig till sin karaktär.
2022-03-30

  BenGust VIP
Så brännande aktuellt med det
krympande Barriärrevet.
Drygt halva revet förlorat sen 1995.
Korallblekning i stor skala.
2022-03-30

  alicja lappalainen VIP
mellan naturkunskap och idrott men vacker.
2022-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP