Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är ett av mina tre bidrag till poeter.se:s vårtävling. Samtliga dikter grundar sig i min undran, vad är det i fredstid som leder till krig? För det är ju inte i krigets natur man ska leta...


Krig börjar i fred

Vad var det som gjorde att så många inte såg
repressionen i det totalitära Ryssland
för 10 år sedan som det stora hotet?
Som inte såg hur de laddade upp för krig?

Att en så sjuk stat älskades av finansvärlden,
curlades av alla som var beroende av dess gas och olja,
ursäktades ömt av de som irriterade sig
på västvärldens och Natos dubbelmoral,
ursäktades av de som vill ge imperiet sin "buffertzon"
på mindre staters bekostnad,
omhuldades av våra missnöjespartier
med samma offermentaliet?

Vad var det vi i fredstid kunde ha sett
för att undvika den krigstid vi nu upplever?

För krig börjar i fredstid!

Så studera inte bara det krig som fascinerar oss så mycket,
studera fredstid.




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-03 12:36



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Bra skrivet och håller med till 100
2022-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner