Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattnets betydelse

Från skyn faller droppar
både stora och små
åt jorden de ger näring
det kan man lita på

En blomma slår ut
med dagg kring sin skrud
den visar sin kärlek
likt sommarnattens brud

En flicka blir vacker
av regn uti sitt hår
som solen hon skiner
på vägen där hon går

En bäck med droppar
som molnen släppt ner
ger växtriket balans
men längtar efter mer

En fyrbent liten vän
hon söker sig till vatten
vill släcka sin törst
där i den varma natten

Vatten rinner på vår jord
i floder och i sjö
tacka gud i höjden
annars kommer vi att dö

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 341 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-11-04 11:26



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Fina tankar om något så livsviktigt och samtidigt vackert som just vatten.
2023-11-25

  Maj-Lis VIP
Ja tänk så bra att vi har vatten
bättre mycket än inget alls
2023-11-06

  Öknens Ros VIP
Vatten vederkvicker både hjärta och själ, det viktigaste vi har.
2023-11-06

  Maria Sundelin VIP
Bra om vattnets vikt
2023-11-05

  lodjuret/seglare VIP
Du har int varit borta länge nog att bli gölmd, i texter av din penna sitter själva skatten gömd.
2023-11-05

  Blomma-Stjärna VIP
ömsint rim om livgivande elixir



2023-11-04

  Kungskobran VIP
Enligt Falstaf Fakir så är vattnet ett farligt gift som omger Visby stift


Vi saknar sannerligen inte Vatten i Sverige, skönt
2023-11-04

  DavidM VIP
Vattnets livgivande energi, varsamt skildrat.
2023-11-04

    glasa VIP
vederkvickande läsning

medan jag läste kände jag ett småleende födas både inom och hos mina läppar
jag kände hur mitt ansikte blev vänligt och milt
2023-11-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO