Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÅT HANDLINGEN REGERA LÅT OSS ALLA DEMONTERA OCH I SAMTID DEMONSTRERA ATT LIVET, DET ÄR MERA


dramat bortom korgen

det finns ett drama
som alltid pågår
du spelar ut det
det vet du väl?

det söker frihet
att kunna bli nått
att kunna visa
det som är kväll

det som får kroppen
att bågna av glädje
njuta av smärta
tröstas av sorg

det finns ett drama
som alltid pågår
mitt i ditt hjärtas
förtrogna borg

du kan befinnas
i blickars städer
där tankar om tankar
tar full kontroll

samtidigt blommar
ett lyckans läger
ett fridens kosläpp
ett bergatroll

han knarrar sakta
så mossan singlar
ned som ett minne
om pannans mull

men se på Satan
han börjar stretcha
ska ta upp fajten
med vår gestalt

han kastar kassar
med teorier
som ska belamra
precis just allt

så vi får allting
vi tror vi önskar
ett spel med regler
en middagstid

bara gå framåt
med steg på stigen
va inte ledsen
va ej på glid

du går ju säkert
trygghetsmaskinen
den rullar framåt
bensin: ditt liv

tänk om jag
avrättar maskinisten
och maler ner honom
till en sås

och tar hans krona
och instruktioner
och sprider ut
honom på en ås

och skalar av
alla teorier
där arma själar
använts som lim

kanske jag skådar
det gröna gräset
som flätar samman
min värld med rim

kanske jag skådar
den röda flamman
den svarta geggan
oändlig rymd

det är väl tröttsamt
men vad är inte
jag verkar hellre
för lättad tyngd

istället för "vara"
bättre att verka
för något annat än
förljugen borg

var ej förtretsam
mistänkliggörande
otacksam
sorg
sorg
lyckans sorg

Dionysos
lättar på din
obeställda
tätt flätade tankekorg

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av agh.nilsson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2022-04-11 23:25



Bookmark and Share


  Varat
vilken bra dikt
2022-04-14

  Den filosofiske poeten VIP
Hans kassa teorier :-)
2022-04-13

    ej medlem längre
arkaiska ord som bågna, maler och må åldrar texten mycket. stretcha och fajten intill det blir ett stilbrott som skulle kunna lyfta texten om det bearbetas. tänker jag.
2022-04-13

  Kungskobran VIP
Stor poesi, så innehållsrik och full av metaforer. Bokmärkes
2022-04-12
  > Nästa text
< Föregående

agh.nilsson
agh.nilsson VIP