Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och silver skall du åter varda

Vem är du och var?

Vad ser du och hur?

Kanske ser du lite längre än bara min yta.
Men troligen inte, jag ser dig inte springa...

Ser du verkligen förbi spegeln jag håller upp
Bortom det polerade sanna.

För under den här lugna ytan,
märker jag hur det skälver.
Känslor så starka att det hotar
att slita min själ i bitar, till stoft.

Ändå lyckas jag
att hålla dem tillbaka
tvinga ytan att stelna.

Silver åter igen.




Fri vers av Roger VIP
Läst 415 gånger
Publicerad 2004-10-29 23:26



Bookmark and Share


    Idun 1
om dig själv och din kropps känslor och
sinnen. Så svårt det är att få syn på sig
själv, självdistans kanske man kan kalla
detta.
2004-10-30

  andrasidan
Varje människa är en autonom ö som hela livet är sysselsatt med att öppna broar, om än alltid temporära. Ytan kan säga mycket, gester, uttryck, hållning, men vad som verkligen rör sig på insidan är vi alltid ensamma om. Jag är personligen inte så förtjust i uttrycket tala är silver, tiga är guld. Snarare är sann och naken kommunikation, som det är möjligt, som är guld.
2004-10-30

  Anette Blomberg
se sig själv är inte alltid enkelt. Att rucka på den självbild vi serverar oss själva inför möten med andra är en bragd att eftersträva. Medvetenheten och viljan är bra vapendragare.
2004-10-30

  Manal
En dikt fylld med känslor och är skriven med ömhet.bra
2004-10-29

    Barbro. Norberg-Rönnlund
en dikt fylld av motfallskänslor känner jag
när jag läser och hur ofta är det inte så,
tyvärr. Den letar sig in i mitt sinne och
skapar en stor sorg, just för att.....
Berörande stark !
2004-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP