Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framkallad

Projicerad ut på röda duken
genom filmrullen jag fått till låns.
Med nedärvda negativ, ofrivillig framkallning,
vill jag bjuda in mig till ditt mörkerrum.

Får jag bada i dina framkallningsvätskor?
Kanske torka våra tankar tillsammans
sedan bläddra genom Barnets album,
insupa —
kanske köpa en gemensam flergångskamera.


Klick, klick, klick!
Slutaren smattrar upp en sinusvåg,
tjugofyra bilder per sekund?
Tranströmernatten transcenderar även detta. 

En livets, köttets afton,
en höghastighetskaftan vi sveper in oss i.
Där varje ögonblick innehåller
en omisskännlig sanning.




Fri vers av agh.nilsson VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-22 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

agh.nilsson
agh.nilsson VIP