Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som fjärilar förbi



Vinden vilar på
vita moln mot blått
i sävlig, soldränkt seglats,

fläktar förstrött min markis
och uteplats,

accentuerade
med gula fjärilar förbi
och en och annan humla.

Så drar min tid
som fjärilar förbi,
vad annat att förvänta -

och lägger all min möda -
möjligen förgäves -
till handlingarna,

att förlåta
i tidsperspektiv
och evighetsarkiv.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-04-24 14:55



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Stark dikt
2022-06-17

  Eva Langrath VIP
Tycker om den vilsamma och försonliga tonen i orden.
2022-05-02

  kerstin skriver VIP
en vilsam och förtröstande text - fint!
2022-04-25

    Sefarge VIP
Inget felstav förstör denna
Diktens vingslags lätta
skönhet!
;)
2022-04-24

    ej medlem längre
Skönt dröneri i fin språkdräkt. Accentuerade kanske?
2022-04-24

  Ulf Carlsson VIP
"Stoisk apati som strukturerad liknelse" ska det va´!
2022-04-24

  Ulf Carlsson VIP
Stoisk apati med som strukturerad liknelse.
Dagfjärilens predestination som bild för diktjagets lättade resignation.
Tröstande strofer.
Felstavning i tredje strofens första rad?
2022-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP