Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att välja ord och välja sida


En start

Ord rimmar på jord.

Att platser "faller"
och söner "stupar",
gör folkmordet
till en romantisk vepa.

Detta är mycket mer än en vildsint ordlek.
Det är en allvarsam lek.
Bara för att ett ord går att säga och skriva, betyder det inte att det betyder något.
Ord är en lek som kan beskrivas som en ändlös paradoxal piruett.
Orden pekar på, liknar vid och står bredvid den del av verkligheten som vi kallar den reala världen.
Ett äkta äpple går att bita i.
Ordet äpple är en
avlägsen maskäten fallfrukt.

I barbariets krutlek
slits hjärtan ur sina korgar.
Knän knäcks av splitter.

Liv och fogliga knektar stupar inte.
De mördar och mördas.
Städer faller inte till ruiner.
De utplånas, våldtas
och penetreras
av drogade soldatvrak
som därefter släpper sina uriner.

Har Nato en annan moral?




Fri vers (Fri form) av Dags Ateljé
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-27 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dags Ateljé