Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Resfeber

Metaforer är bara en ny gissning.

Det är inte nyttigare
att svepa blicken över
rader skrivna av Flaubert
eller Tolstoj
än det är att svajpa
med fingret över Tao Te Ching
på en mobilskärm.

Sagor är till sin natur fake news. Right?
Den gamla klassiska progressiva frågan:
Vem tjänar på myterna?
-är lika aktuell idag
som för femtio år sedan.

En sitter vid handlarens trapp
och har tappat sin inköpslista.
Var det nato eller nutella?
En borde finna en säker källa.

Följ magkänslan.
Låt tungan styra valet.
Dansa och va gla.

App lapp sa...
Ta det du vill ha!




Fri vers (Fri form) av Dags Ateljé
Läst 95 gånger
Publicerad 2022-04-29 12:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dags Ateljé