Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solkatter - Solskatter

...[En mosaik är skärvor
sammanfogade med
tydliga gränser.
Inga toningar och ludd.
Just därför
träffar den ofta så rätt.
Blir en blixtklar tanke
med multiikonisk udd]...

En del är strunt
En del smått
En hel del föds
när en del går runt.

Hönan är bara en i raden
av uttryck
som ägget
lät få.

Av tusen steg med frö, fred
och frihet bak plogen
trampas säkert
enstaka fel ibland.
Men om en inte tar
ett endaste
med det i hågen
går säkert minst hälften
obevekligt
käpprakt åt skogen.




Fri vers av Dags Ateljé
Läst 74 gånger
Publicerad 2022-05-05 12:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dags Ateljé